My new love: Celine solbriller!!!

Hvad skal jeg efter 9. klasse?

IMG_4043

halløjsa igen – Jeg sidder på dette tidspunkt i flyveren, og har egentlig ret god tid. Tænkte jeg ville skrive lidt om hvad jeg skal efter 9. Klasse?! Da jeg først begyndte at tænke lidt over hvad jeg skulle efter 9, var jeg sikker på at jeg skulle til udlandet. Men så kom jeg lidt til at tænke på om jeg ikke skulle vente til efter 3.g, så det er jeg ret sikker på. Så her til brobygning var jeg faktisk sikker på at jeg skulle direkte på gymnasium, men hvilken linje? Jeg er 100 på at det ikke skal være hhx, nøøøøj, hvor var det kedeligt! Jeg besøgte også IB (en international stx), jeg kunne mærke at den lige var mig. Den havde alt det som jeg ønsker, så jeg tror virkelig jeg har fundet min linje. Det eneste minus er at der skulle være så mange lektier, det skulle være en af de hårdeste linjer. Så lige nu går jeg lidt og tænker over om det er det hele værd? Altså om jeg gider og bruge hele min gymnasie tid på at lave lektier. Jeg har gået på IB før, da jeg boede i Singapore. Og ja, det var sku virkelig hårdt? Men det skulle virkelig give stor respekt ude på arbejdsmarket hvis man havde en IB, plus hvis jeg vil til udlandet er den også ret god og have. Men jeg har også sagt til mig selv at jeg skal altså bruge 3 år på det her, SÅ DET HAR BARE OG VÆRE SPÆNDENDE! Jeg nægter og skulle kede mig ihjel på gymnasiet! Jeg er nu ret sikker på at det skal være IB, men så kom jeg til at tænke på, hvordan kan jeg lave det lidt spændende? Det er sådan med IB at man tar, pre IB (1.g) Også selve IB (2.g, og 3.g) Så jeg har tænkt på 2 muligheder?

 1. Mulighed – Jeg har altid ønsket og gå på herlufsholm, det har altid ligget på top 10. Da herlufsholm minder rigtig meget om min skole ude i Singapore. Jeg er bare rigtig vild med den slags skole, plus så kommer jeg også til at stå lidt på egne ben. Herlufsholm har også lige fået IB, så jeg kan gå på den skole jeg gerne ville + jeg kan studerer det jeg gerne vil. Whats not to like? Så det går jeg og overvejer lidt, men ved ikke helt hvornår (tror jeg vil i 1.g).
 2. Mulighed – Jeg har lidt en drøm om at bo i udlandet. Da jeg med UWC kan tage min 2.g og 3.g i udlandet, kan det helt klart være en mulighed. Det eneste problem er bare at man skal udtages til det, så hvis jeg ikke bliver udtaget så er jeg stuck i Kolding (Yaaaay?.) Men hvis jeg er så heldig og blive udtages, for jeg 2 år i udlandet. Bare lige til info, så er det nogle mege fede skoler, som ligger overalt i verden.

Så det er det jeg går og overvejer lige nu. Men der er laaaang tid endnu, så jeg har god tid. Men  kan godt mærke det er noget som betyder meget for mig, det er altså et vigtigt valg! Lige nu er jeg bare meget glad for at jeg ikke går i 9. klasse, for så havde jeg været rimelig fuckt. Hvad tænker i? Jeg vil mere end gerne høre hvad i har valgt, og om du kan anbefale noget?

Love F.C

   

2 kommentarer

 • Tusind tak for rådet, det er jeg virkelig taknemmelig for! Du gav mig vist lige noget at tænke over…hahaha. God dag til dig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Indre by

  Hej!
  IB lyder rigtig fedt, jeg har selv en veninde som har taget en IB, og blev færdig sidste år. Hun har boet i USA, indtil hun startede på IB, så hun var rigtig godt klædt på til opgaven.
  Desværre bliver karakterne ikke omregnet korrekt, og hun kan derfor ikke bruge hendes IB til så meget, da hendes gennemsnit er meget lavere, og de ikke har de nødvendige niveauer og fag, som gør at man kan forsætte på en videregående uddannelse i Danmark.
  Blot lidt til efter tanke, men det skal selfølgelig ikke holde dig tilbage. Hun ville bare have ønsket nogen havde sagt det til hende dengang, da hun nu skal tage en HF, for at kunne komme på universitet. Ha’ en god dag! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

My new love: Celine solbriller!!!